SM -Kval Dam Omgång 1 Söder

Äntligen drog tävlingssäsongen igång. Efter världens längsta försäsong så drog äntligen tävlingssäsongen i Svensk Rugby igång. Både herrarnas och damernas 7-manna säsong startade med Kval på 4 olika platser i Sverige. På Herrsidan saknar vi tyvärr ett Malmölag då man nu fokuserar på XV och bygga laget. Men på damsidan så har vi igång vår änkor som de senaste åren krigat om SM medaljerna i Sevens. Tyvärr har Corona förutom att försena säsongen även gjort att en del lag inte deltar i seriespelet i år. Bla annat så är varken Pingvin, Exiles eller Vänersborg med. 

Men damerna spelar då i södra kvalgruppen där det endast är 3 lag med där samtliga kommer gå till slutspel. Kvalspelet innebär dubbelmöten mot de 2 andra lagen och efter varje runda får man poäng 1:a 6, 2:a 4 och 3:an 2. Lugi o Malmö började att mötas i dagens första match och Malmö var bra på tårna och tog emot avsparken satte upp och spelade ut och Sonia Smolina gjorde dagens första försök efter en långsprint från eget 22. Lugi kom igen och det var en jämn första halvlek, 

SM -Kval Dam Omgång 1 Söder

PosTeamPLWLDPFPAPDPoints
143100006
24220015-154
24130015-152

Resultat 7-5 till Malmö. I andra ökade man trycket och vann till slut med. 24 – 5. Poänggörare i matchen var Sonia Smolina 10, Julia Allfelt 5, Katie Childs 5 och Sara Jacobsson 4. I andra matchen stod Göteborg som motståndare, Göteborg slog Lugi med 22-21 i matchen innan och Mot Malmö fick dem en bra start, Änkorna var inte riktigt på hugget och Göteborg kom igenom, dock ett grymt försvar som såg till att Göteborg tappade den avgörande passningen. Egen klunga nära egen försökslinje som vi inte lyckades så bra med och Göteborg hade återigen bollen, Även nu ett bra försvar och alla trodde att man Återigen lyckades få Göteborg att tappa bollen, man stannade till men Göteborg fortsatte och kunde ta ledningen med 5-0 som även var halvtidsresultatet. Lite snack i halvlek, men tyvärr var det Göteborg som även gjorde de kommande 2 försöken. Dock så fortsatte man att kriga och man fick en ett försök genom Rebecka Sundell. Slutställning 5-19. Poänggörare Rebecka Sundell 5.

En kortare paus och återigen var det dags att möta LUGI. Även här var Malmö det bättre laget, Tjejerna känner sig trygga när de möter LUGI och det mesta de gjorde under matchen var rätt. 10-0 i halvlek poäng av Katie och Becky. Sedan var Lugi piggast i inledningen av andra innan Malmö kom igen och Sara Jacobsson och Linnéa Floman gjorde försök, samt en målspark av Becky. Slutställning 22-7 och Poängare var: Rebecka Sundell 7, Sara Jacobsson 5, Linnéa Flyman 5 och Katie Childs 5. Sista matchen för dagen var mot Göteborg. Nu ville vi få revansch. Göteborg sargade i kropparna efter dagens spel. Medan de flesta Malmötöserna var hela och krya. Så i denna matchen började vi bättre än i första och tog ledningen med 5-0. Dock så kom Göteborg tillbaka och kvitterade till halvtidsresultatet 5 -5. 

 I andra visade Malmö sin bättre fysik och Man gick upp en klar ledning med 15-5. Men Göteborg gav inte upp och reducerad med försök och målspark. Sedan satte dem bra press på oss, men vi fortsatte at kriga och höll undan till seger med slutsiffrorna 15-12. Poänggörare Rebecka Sundell och Amelia Ekstrand 5. Som vanligt så leddes laget Exemplariskt och Kapten Sara Jacobsson. Medhjälparna som var med gjorde ett gott jobb med vattenutdelning. I mina ögon ett gott dagsverke av tjejerna, ett bra arrangemang av LUGI och nu ser vi fram emot 3 träningar för att förädla spelet inför nästa kvalrunda som spelas i Göteborg den 8/8. 

Resultats

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Sweden 7s Rugby Series Dam 01 Soder

Leave a comment