Malmö Rugby Club Black Widows

Malmö Rugby Club Black Widows

I detta namn statades det spela damrugby 2001. Man jobbade hårt för att få en fungerande damverksmhet i Klubben. Drivande i den här starten var Jana Lind Initiativtagare och PO Jönsson Tränare. Intresset från andra klubbmedlemmar var stort och klubben i sig mådde ganska bra. Under slutet av Man lyckades bra under några år med ständig tillströmning av nya spelare och i denna fas så lyckades man 2011 vinna Sevens SM. Det var tuffa tider och det var svårt att upprätthålla en full XV trupp, Man hade samarbete under några år med Pingvin RC som tyvärr inte gjorde att vi växte och blev fler och samarbetet upphörde. Damverksamheten i Malmö Krympte.

Men runt 2013-2014 så valde skolrugby turneringen i Malmö att starta med damlag också. Det har blivit en fullträff för Malmö rugby Clubs damlag Då det blivit en naturlig rekryteringsbas att få in nya spelare i sporten. Att Svensk rugby samtidigt började med en elitsatsning för 7 manna rugby, Där man i planerna även har med F18 7-manna landslag så har det givit MRC´s nya adepter en morot att försöka nå till ett F18 landslag. I Malmös färger spelas det Sevens rugby med en Elitinriktad träning men med ett breddtänk.  XV Rugby spelar man tillsammans med Lugi från lund i Skånes färger som Skåne RF. Det här samarbetet började med ett samarbete mellan samtliga 4 Skåneklubbar, Efter 2 säsonger så kände Pingvin sig redo att köra ett eget XV lag och De senaste 3 säsongerna har Malmö och LUGI spelat tillsammans. Under år 2020 kommer VI att sikta lika högt som de senaste åren och vår målsättning att vara med och slåss om Medaljeria. Trots elitinriktat träning som jobbar vi efter koncept som alla skall känna sig välkomna, Man skall tycka det är kul att vara på träningar.

Historisk så var Malmö en av de första klubbarna som hade damverksamhet. Det började spela och tränas rugby i slutet av 70 talet och hölls igång till slutet av 80-talet. Därefter var där ingen damverksamhet innan Malmö Rugby Club Black Widows startades upp.

För damerna finns det i Nuläget en Sponsor Jens Möller Byggtjänst, samt en personlig sponsor vid Namn Kent ”Bombi” Löfstedt. Känner NI att Ni som företag, Privatperson vill stödja MRC´s damverksamhet kontakt PO jönsson på dam@malmorugbyclub.se

Blir du sugen på att spela rugby och är flicka, kvinna i ålder 16 och uppåt kontakta då coach PO Jönsson på dam@malmorugbyclub.se

PO Jönsson
HeadCoach/Manager

Malmö Rugby Club Black Widows

#PlayerTeamPosition
Aline VilocetMalmo Rugby Club Black WidowsLoose Head
Linnéa FlymanMalmo Rugby Club Black WidowsOutside Centre
Sonia SmolinaMalmo Rugby Club Black WidowsScrum-half
Sara SundelöfMalmo Rugby Club Black WidowsLeft Wing
Sara JacobssonMalmo Rugby Club Black WidowsRight Wing
Robyn FeredayMalmo Rugby Club Black WidowsNumber 8
Rebecka SundellMalmo Rugby Club Black WidowsFly Half
Pomme CorvellecMalmo Rugby Club Black WidowsTight Head
Mathilde BarlachMalmo Rugby Club Black WidowsBlind Side Flanker
Mailen AnderssonMalmo Rugby Club Black WidowsSecond Row
Louise SandqvistMalmo Rugby Club Black WidowsFly Half
Louise GahnströmMalmo Rugby Club Black WidowsSecond Row
Klara BjerinMalmo Rugby Club Black WidowsOpen Side Flanker
Amelia EkstrandMalmo Rugby Club Black WidowsFlanker
Katie ChildsMalmo Rugby Club Black WidowsInside Centre
Julia AllfeltMalmo Rugby Club Black WidowsFly-half
Jonna Ekström-WilanderMalmo Rugby Club Black WidowsSecond Row
Jill LundströmMalmo Rugby Club Black WidowsBlind Side Flanker
Hannah PerssonMalmo Rugby Club Black WidowsCentre
Emma WedervangMalmo Rugby Club Black WidowsSecond Row
Emelie AnderssonMalmo Rugby Club Black WidowsLeft Wing
Ellen LidströmMalmo Rugby Club Black WidowsHooker
Cay LindbergMalmo Rugby Club Black WidowsProp
Amy NeilanMalmo Rugby Club Black WidowsProp
Wilma SalomonssonMalmo Rugby Club Black WidowsFullback

Sign Up Now

Become a member of our online community and get the latest news and keep up to date with the upcoming matches or events faster!

[mc4wp_form id="838"]