Vinnare Håckes Cup 2020 Damer – Malmö RC Black widows!

Vinnare Håckes Cup 2020 Damer - Malmö RC Black widows!

Årets första turnering är till ända.

I år kom vi hem med första platsen i Cupspelet. Att vi gjorde det beror mycket på vår fysik. Vi är vältränade och det visade sig.

Dag 1 Började med en match mot Vänersborg. Vi har ofta haft svårt mot dem och har haft för mycket Respekt. Matchen började med ett försök av oss, för att sedan släppa upp Vänersborg i ledning. Efter lite snack i Paus så Vände vi på steken och gick Segrande ur matchen med 24-14.Poänggörare i matchen Amelia Ekstrand 5, Linnéa Flyman 10, Julia Allfelt 5, Sara Jacobsson 2 och Rebecka Sundell 5.

I andra matchen stod det på pappret svåraste motståndet Norrköping, Med en startuppställning som ger respekt. Och Mycket riktigt dem var inte bra på pappret utan dem var mycket bra på planen. Vi lät dem styra spelet, gav dem tid då vi inte var riktigt heta i försvaret. Linköping vann fullt rättvist med 29-0.

Därefter en lite längre paus för att i sista matchen spela mot ett nytt lag på svensk mark Karlstad RK. Välkomna till svensk rugby Karlstad RK dam. Malmö spelade på bra. Hade mest boll och försöken gled in 3 i första och 3 i andra Slutställning 32-0 Poänggörare i matchen, Julia Allfelt 5, Cay Lindberg 5, Wilma Salomonsson 5, Rebecka Sundell 5 och Sara Jacobsson 14.

Därefter en trevlig kväll tillsammans på platsen där alla lagen samlades, en del gjorde som vi och käkade buffen på plats. Andra kom dit senare. En trevlig dag avslutades således med en trevlig kväll.

PÅ söndagen blev det tidig avgång till hallen då vi efter andraplatsen fick spela 1 Kvartsfinal. Och förmotståndet stod grupp3:an från andra gruppen Borås. Matchen i sig var inte jättespännande, men vi började redan jobba med försvaret vi skulle använda i semifinalen om vi gick dit. Klar seger med 32-0. Poänggörare Sara Jacobsson 12, Rebecka Sundell 10, Wilma Salomonsson 5, Sonia Smolina 5.

Därefter laddning och match mot lördagens dominanter. Coacherna hade en plan, och den togs med tjejerna. Deras tändning till matchen var riktigt bra. Väl ute på plan så var där inte mycket som var som dagen innan. Utan Nu var det vi som bestämde inte genom att ha bollen i hand, utan vi låste ner dem totalt  med ett högt försvar där alla krigade till 100%. Inga missade tacklingar och Norrköping försökte, De gånger vi hade bollen gjorde vi det bra. 0-0 i halvlek. En stund in i andra fick vi resultat av vårt slit och Vi kunde göra ett försök genom Wilma Salomonsson. Därefter så fortsatte det hårda jobbet. Och Norrköping var på sin planhalva och kunde inte bryta sig igenom. Seger med 5-0 och bra med glädje.

Jobbet nu var att se vem som blev finalmotståndare och det var en jämn batalj från början mellan Exiles och Vänersborg, Men i skutet av matchen så drog Vänersborg ifrån och gick fullt rättvist till final.

Till finalmatchen hade vi med oss förra årets SM final vi ville inte gå i samma fälla att inte vara 100% när vi gick ut på planen, utan fokus på vara igång direkt. Tyvärr så återupprepade vi samma mönster som i SM, vi var inte 100% med från början, Vi var inte uppe i ansiktet på dem i försvaret, vi gjorde misstag på misstag och vi klarade inte riktigt av att glömma misstagen. Vänersborg gick upp i ledning med 12 – 0. Därefter kopplade man om och spolade bort våra misstag, Våra rutinerade tjejer som Rebecka Sundell och Sara Jacobsson visade vägen. Becky genom försök efter en imponerande prestation och Sara följde upp men en bra målspark. I Paus in med lite ny energi från bänken och Vi var uppe i deras ansikte i försvaret. Och Vi var betydligt bättre med bollen. Försök av Wilma och Sara och sedan höll vi tätt fram tills slutsignalen gick. Poänggörare Wilma Salomnsson 5, Rebecka Sundell 5 och Sara Jacobsson 7

Turneringssegrar i årets första turnering. Där vi visade ett par saker. 1 Vi är vältränade. Vi har en väldigt bra spets som tränar hårt och vill utmana spetsen. Vi har förmågan att ta till oss taktiska direktiv och utföra dem på planen. Vi kan resa oss trots att vi hamnat i underläge.

En bra första turnering för året, men många bra och viktiga träningar återstår innan vi drar igång seriespelet, nästa stopp i planeringen är vår egen turnering Malmö Open Sevens för samtliga. Våra landslagsspelare har några tillställningar innan dess, Våra Svenska F18 tjejer åker i slutet av mars till Rosllyn park och spelar världen största ungdomsturnering.

Leave a comment